Zipline i Mosjøen

| | 0 Comments

Mosjøen kan friste med en zipline som er 700 menter lang, og som lander i hagen til Fru Haugens hotell. Med Mosjøen zipline vil du få et sikkerlig adrenalinkick og et magesug du sjelden har opplevd før. Zipline-en gir en fantastisk utsikt over Sjøgata og Mosjøen. Barn og unge helt ned i 10-års alderen kan være med på dette. Så aktiviteten kan utgjøre en fin familiedag for hele familien.

Prisene er fra 500 kroner til 1 190 kroner per person. Dette kommer imidlertid til å bli et minne du aldri kommer til å glemme. Spesielt når du svever høyt oppe i luften med fantastisk utsikt. Lurer du på hvordan sikkerheten er, så skal vi fortelle deg om det litt senere i denne guiden. Tør du å teste denne zipline-en? De som jobber der sørger for at du har det fint hele veien.

Sikkerhet

Med kroppssele er du trygt sikret til den kraftige wiren før du suser av gårde. Zipline-en har et automatisk nedbremsing-system som sørger for en sikker og trygg opplevelse av det å fly. Er du fortsatt litt usikker på hva som kommer til å skje om du plutselig stopper midt i zipline-en? Det skjer veldig sjeldent, men det kan skje. Da kommer en av guidene ned og henter deg, så du er alltid i sikre hender.

Noen er kanskje redd for at wiren de henger i skal ryke. Husk imidlertid på at dette er kraftig stålkonstruksjon som tåler ekstremt mye. Du har derfor ingenting å bekymre deg for. Vi vil faktisk tørre å påstå at det er minst like trygt å kjøre i zipline på Mosjøen, som det er å kjøre bil eller ta fly. Her kan du bare slappe av og nyte utsikten!

Opplev Via Ferrata (jernstien) i samme sleng

Stien opp til der du tar zipline heter Via Ferrata, og er en såkalt jernsti. Først går og klatrer du opp fjellet sammen med en guide eller to, og deretter tar du zipline ned. Klatreturen passer for barn og unge fra 12 år og oppover, og turen tar cirka 6 timer til sammen. Du kan lese mer om Via Ferrata i en egen guide på siden vår, om du er interessert.

Det du må huske å ha med selv er gode sko, klær etter vær, mat, drikke og godt humør. Det kan blant annet være lurt å ha med hansker, lue og en vindjakke. Annet sikkerhetsutstyr som hjelm, belte og lignende får du låne av de som jobber der. Du skal stort sett slippe å tenke på noe som helst, og kun fokusere på moroa. Er du klar for litt action?

Litt om zipline generelt

Før du tester ut en zipline for første gang, kan det være greit å vite hva det egentlig går ut på. Hva er en zipline? Enkelt forklart er det en lang ledning – også kalt wire – av metall, som strekker seg fra ett punkt til et annet, gjerne i en åsside eller lignende med svak helning. På denne ledningen er det festet en rekke anretninger som mennesker kan festes i.

Du kobler deg til anretningen med sikkert utstyr, og får som regel ekstra beskyttelse i form av hjelm og lignende. Deretter slippes du ned langs linen, slik at du i relativt høy fart (avhengig av helning) suser av gårde mot målet på andre siden. På veien vil du som regel ha flott utsikt over naturen, noe som er en helt spesiell opplevelse. Dette er noe de fleste får litt økt puls av!

Lange tradisjoner

Turen med Mosjøen zipline er helt unik, men når du er ferdig kan det hende du vil roe deg litt ned og få en helt annen type opplevelse. Da vil vi anbefale at du bruker litt tid på hotellet hvor zipline-turen blir avsluttet. Fru Haugans Hotel har tradisjoner og historie som overnattings- og spisested helt tilbake til 1794. Hotellet har vært drevet og eiet av samme familie siden 1885.

Stor fart ned fra Storfjell

Mosjøen zipline vil gi deg et realt magesug og stor spenning, for du vil nå en toppfart på opptil 80 kilometer i timen på turen ned. Fra startpunktet på Storfjellet og ned til sluttpunktet i hagen til Fru Haugans Hotel er det 90 høydemeter. Dette sammen med turen over den 400 meter lange Via Ferrata, gjør dette til en stor opplevelse. Via Ferrata og zipline-turen kombinert byr på moro for hele familien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *